Prva od četiri mobilnosti učiteljica OŠ Izidora Poljaka Višnjica u sklopu Erasmus+ KA1 projekta “Učenje u prirodi za bolje sutra”

0 257

U okviru Erasmus+ KA1 projekta kojeg naša škola provodi tijekom ove i iduće školske godine provedena je prva po redu Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Učiteljica matematike, Monika Pintarić i učiteljica njemačkog jezika, Valentina Majer sudjelovale su od 2. do 6. svibnja 2022. godine na tečaju pod nazivom „Tehnologija u učionici – IKT u digitalno doba – edukativne aplikacije na tabletima“ u organizaciji LAMBDA TWELVE IKE. Mobilnost se odvijala u grčkom glavnom gradu Ateni kamo su otputovale avionom 31. travnja 2022., a stigle 01. svibnja 2022. godine.

Prvog dana tečaja rad je započeo upoznavanjem s ostalim sudionicama iz Španjolske i Finske, te predstavljanjem pojedinačnih škola i samih sudionika. Na tečaju je ukupno sudjelovalo 10 sudionika. Upoznavanje je provedeno korištenjem digitalne aplikacije wheelofnames.com. Voditelj tečaja, Petros Georgiakakis upoznao je sudionike tečaja s planom rada i aktivnostima tokom mobilnosti. Nakon toga predstavio nam je Atenu kroz znamenitosti i specifičnosti načina života u Grčkoj.

Drugog dana tečaja uslijedilo je razgledavanje Atene i upoznavanje s nekima od najznačajnijih kulturnih znamenitosti. Za lakše snalaženje i kretanje gradom korištena je digitalna aplikacija citymapper.com, a prilikom samog razgledavanja kulturnih znamenitosti sudionice su rješavale zadatke u aplikaciji actionbound.com.

Trećeg dana tečaja sudionice su upoznale mnogobrojne aplikacije za izradu web stranice,  prezentacija, igara, interaktivnih sadržaja, stripova, slanje dokumenata velikih veličina, slanje slika bez gubitka kvalitete kao i korištenje NFC tehnologije u nastavnom procesu. Sudionici tečaja razmijenili su iskustava i ideje o primjeni prikazanih digitalnih aplikacija u nastavnom procesu.

Četvrtog dana tečaja sudionice su upoznale aplikacije za digital storytelling i aplikacije za primjenu virtualne realnosti u nastavnom procesu. Voditelj tečaja upoznao je sudionice s brojnim organizacijama koje putem interneta nude izvore za edukaciju kako učitelja tako i učenika za pojedina područja.

Zadnjeg dana tečaja istaknuta je važnost korištenja IKT-a u nastavnom procesu kako bi obrazovanje bilo privlačnije, motivirajuće i inovativno. Edukacija je zaokružena podjelom Certifikata LAMBDA TWELVE IKE instituta u kulturnom centru zaklade Stavros Niarchos u Ateni.

Tijekom 25 sati teorijskih i praktičnih predavanja sudionice su stekle znanja i vještine kao što su primjena IKT-a u odgojno obrazovnim procesima; razvijanje IKT pristupa razredu; razvijanje odgojno obrazovnog procesa ovisno o različitim stilovima učenja; korištenje IKT-a u učionici (web alati za digitalno pričanje priča, AR, VR, STEM simulacije i igre).

Nove mobilnosti i informacije pratite na službenim stranicama projekta:
službena web stranica škole: http://os-ipoljaka-visnjica.skole.hr/kolski_projekti/erasmus_ka1_u_enje_u_prirodi_za_bolje_sutra

službena Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/groups/5523747230970619

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More