Proslava Dana župe i Dana škole

0 309

Danas smo u zajedništvu i veselju cijeli dan slavili u Višnjici. Prvo smo ujutro u 9 sati proslavili Dan škole u školi u Višnjici, a zatim u Cvetlinu prigodnim kulturno-umjetničkim programima. Tim povodom je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić podijelio prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima škole u Višnjici.

Učenicima koji su tijekom tekuće školske godine ostvarili zapaženije rezultate na županijskim i državnim smotrama znanja uručio je knjigu “Hrvati koji su mijenjali svijet” na dar, a najuspješnijima među njima i novčanu nagradu u iznosu od 400 kuna.

Knjigu kao nagradu primili su učenici: Leon Butko, Krunoslav Vorih, Stela Fogec, Mihael Pintarić, Nikola Hudin, Antonio Biškup, Dario Biškup i Lucija Tolić. Učenik sedmog razreda, Leon Butko i njegova mentorica Ana Dukarić primili su i novčane nagrade za osvojeno 3. mjesto na županijskoj smotri iz informatike.

– “Djeco, sve što radite u životu radite to tako da iz toga izvučete najviše i da u tome budete najbolji. Izvrsnost je bitna, naročito za vašu generaciju i generacije koje dolaze. Pred vama je cijeli svijet i nije važno koliko će te, kročeći u taj svijet, ponijeti u rukama i džepovima već je važno koliko će te u njega ponijeti u vašim glavama. Uz želju da u školi naučite što više, želim vam puno sreće, zdravlja i veselja.” Poručio je gradonačelnik višnjičkim osnovnoškolcima. Zahvalio je tom prigodom i učiteljima na njihovom radu te podsjetio da uz njih i roditelje, djeci podršku pruža i Grad Lepoglava osiguravajući uvjete za odvijanje brojnih školskih aktivnosti. Prenosimo sa službenih stranica Grada.

Nakon toga uslijedilo je slavlje na brijegu, kako kaže naš župnik Vlado Borak. Misnim slavljem proslavili smo Dan župe Pohođenja Blažene Djevice Marije, a misu je predvodio naš župnik-Višnjičarec Maksimilijan Herceg. Misnom slavlju pridružili su se još domaći župnici Ivan Herceg i dekan Danijel Herceg; naš bivši župnik Dragutin Šimek te ostali: Rafael Mikec, Neven Blaž, Zorislav Šafran, Mario Filipović, Nenad Piskač. Slavlju su se pridružili i oni najmanji, naši vrtićanci sa svojim tetama te osnovnoškolci sa svojim učiteljima.

Pripremio velečasni župe Višnjica – Vlado Borak.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More