Otvoren 26. memorijalni malonogometni turnir u Višnjici

0 251

U subotu, 31. srpnja 2021. godine, s početkom u 16 sati na mjesnom groblju u Višnjici odana je počast prerano poginulom višnjičkom branitelju tijekom Domovinskog rata Stjepanu Križancu. Minutom šutnje te svečanim polaganjem vijenca i svijeća počast Štefeku odali su članovi svih višnjičkih udruga: Udruga za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica, DVD Višnjica, Moto klub “Ketač”, Udruga Tomos Višnjica, Zavičajna udruga Višnjica, Lovačka udruga Graničar te Kuburaško društvo “Prva kubura Višnjica”, koji su počast i ove godine odali glasnim pucnjem iz kubura. Svečanosti su prisustvovali i njegovi prijatelji suborci, članovi 7. gardijske brigade “Puma” te obitelj.

Nakon polaganja svijeća i cvijeća na groblju i službeno je počeo 26. memorijalni malonogometni turnir u Višnjici prema sljedećem rasporedu.

Višnjički župnik, Dragutin Šimek, predvodio je molitvu za poginulog branitelja, a kasnije su se okupljenima obratili potpredsjednik Udruge “Sport za sve” Višnjica, Robert Dukarić; gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić te državni tajnik i general, višnjičarec, Zdravko Jakop. U emotivnom govoru general se prisjetio posljednjeg dana našeg Štefeka i objasnio razlog izgubljenog mladog života, a to je briga i žrtva za bližnjega svoga te empatija i suosjećanje.

Uslijed epidemiološke situacije većih okupljanja ne će biti, a sutra poslijepodne na rasporedu su još dječje igre.

Nadamo se da će iduće godine naš tradicionalni turnir zasjati u punom starom sjaju!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More