Višnjica za žrtve Domovinskog rata, Vukovar i Škabrnju

0 171

U srijedu navečer oko 18h 175 svijeća zasjalo je u cintoru naše župne crkve Pohođenja BDM u Višnjici u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata kao i podrške preživjelim članovima obitelji.

Iako je prošlo 30 godina, svi događaji povezani s Domovinskim ratom predstavljaju svježu ranu preživjelim obiteljima, hrvatskim braniteljima, ali i svima koji suosjećaju s njima.

Jučer je Višnjica ponovo pokazala slogu kada su se bez pretjeranih najava ispred crkve u tišini okupili mještani i predstavnici udruga. Župnik Vlado predvodio je molitvu, a kasnije su svi okupljeni zapalili svijeće oko cintora.

Nije zaboravljen ni naš Višnjičarec – Štefek, Stjepan Križanec, pa je položen vijenac i zapaljene svijeće ispred njegovog spomenika na mjesnom groblju.

Njegova žrtva nije bila uzaludna i nikad neće biti zaboravljena jer uspomene na njega i na sve žrtve žive sa svima nama.

„Stoji grad…
Pod kišom čelika, ognja i smrti
Gdje paklena sila svoj zadnji ples vrti
Stoji grad…

Vječan k’o narod, ponosno stoji
I posljednje dane dušmanu broji
Vukovar…

Iz majčinog krika sloboda se rađa
I uskoro bijela zaplovit će lađa
Do Sunca…
Iz krvi i bola niknut’ će cvijeće
I nikada narod zaboravit’ neće
Vukovar!“

Hrvoje Hegedušić

“Priča o gradu” Siniše Glavaševića – https://www.youtube.com/watch?v=zhf2hX7tlh8

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More