Veliki uspjesi učenika Matične i Područne škole na školskim i županijskim natjecanjima

0 139

Barbara Švec, učenica 7.b razreda Područne škole Julijane Erdödy Drašković sudjelovala je na  ovogodišnjoj Međuopćinskoj smotri LiDraNo te se svojom izvedbom plasirala na Županijsku smotru na kojoj je ostvarila zapažen nastup u konkurenciji od 18 izvedbi.  Domaćin je bila Osnovna škola Vidovec, a smotra je održana u prostorima Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Čestitamo Barbari i mentorici Sanji Latin na odličnom predstavljanju naše škole.

I ove godine učenici naše škole su se uključili u natjecanje iz likovne kulture, LIK 2021. Tehnika kojom su trebali napraviti svoje radove je novija i zahtjevnija. Riječ je o kolagrafiji, grafičkoj tehnici koja iziskuje dosta truda i vremena kod izrade matrice koja se potom otiskuje. Tema je bila „Prikaz zavičajnog pejzaža s elementima ornamenta“. Nakon prosudbe na školskoj razini, odlučeno je da se na županijsku razinu natjecanja pošalju radovi ovih učenika: Tina Galinec (6.a), Stela Fogec (6.a), Nik Bencek (6.a) i Emil Galinec (7.a).

Na natjecanje iz likovne kulture, na županijskoj razini, pristiglo je 87 radova iz 25 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo je odabralo 43 rada za virtualnu izložbu od kojih će tri predstavljati našu županiju na državnoj razini natjecanja. Sretni smo što je rad naše učenice Stele Fogec (6.a) osvojio 2.mjesto,  a rad Tine Galinec je izabran za županijsku izložbu.

Čestitamo, a Steli želimo da bude pozvana na daljnje natjecanje!

Virtualnu izložbu možete pogledati na ovoj poveznici.

Foto, s lijeva na desno: Ema Juren, Lovro Car, Stela Fogec i Krunoslav Vorih.

Dana 12. ožujka 2021. u VI. OŠ Varaždin održano je Županijsko natjecanje iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovala osmašica Ema Juren koja je po drugi puta ove godine izvrsno i iznimno uspješno predstavila našu školu. Ema je osvojila najviši broj bodova i osvojila 1. mjesto u županiji te se time plasirala na državnu razinu natjecanja! Bravo Ema, čestitke! Tebi i mentorici Karmen Basarić želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

Krunoslav Vorih, učenik 7.a razreda pokazuje velik interes za prirodnu grupu predmeta. Učenik dobro razmišlja, zaključuje i dobro se snalazi u rješavanju problemskih zadataka. Krunoslav je svoj interes za prirodnu grupu predmeta pokazao i sudjelovanjem  na školskom natjecanju iz kemije, biologije i geografije. Učenik se plasirao na županijsko natjecanje iz kemije dok mu je iz biologije za  prolazak na županijsko natjecanje nedostajalo samo pola boda. Domaćin županijskog natjecanja iz kemije je trebala biti OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, ali se zbog epidemiološke situacije ono održalo 11.3.2021. u matičnim školama učenika. Krunoslav je na županijskom natjecanju iz kemije ostvario odlično 14. mjesto. Čestitke Krunoslavu i mentorici Martini Simić Meznarić! Uzor si i motivator sadašnjoj i budućoj generaciji. Nastavi samo tako dalje.

Dana 3. ožujka 2021. godine u II. OŠ Varaždin održano je Županijsko natjecanje iz informatike.  Na natjecanju je sudjelovao učenik 8.a razreda Lovro Car, u kategoriji Osnove informatike (8.)  u organizaciji Infokupa  te osvojio odlično 5. mjesto u županiji. Čestitke Lovri na odličnom plasmanu i predstavljanju škole te mentorici Ani Dukarić!

Dana 17. veljače petero učenika četvrtih razreda Matične i Područne škole sudjelovali su na školskom natjecanju iz matematike. Tu su učenici 4. a razreda: Ema Hrženjak, Lovro Hrženjak, Nika Gotić, Ana Marija Glavica te učenik 4. b razreda, Marko Maltarić, koji je ostvario izvanredan rezultat na školskoj i prvo mjesto na županijskoj razini natjecanja. Čestitamo mentorici učenika 4. a razreda, Slavici Cingesar i mentorici 4. b razreda, Mateji Volf.

Foto s lijeva na desno: Niko Brusar, Simona Galinec, Marko Maltarić.

Dana 22. veljače devetero učenika Matične i Područne škole pristupilo je školskom natjecanju iz geografije. To su učenici: Rino Šoštarić iz 5.a; Katarina Hiržin i Nikola Hudin iz 6.a; Lana Brusar, Niko Brusar i Ema Patekar iz 6.b;  Marta Glavica i Krunoslav Vorih iz 7. a te Simona Galinec iz 8.b razreda. Iako su svi učenici ostvarili zapažene rezultate, troje njih uspjelo se plasirati na županijsku razinu natjecanja. Pri tome valja istaknuti kako su svi učenici hrabro doskočili brojnim tehničkim poteškoćama uslijed rješavanja zadataka s obzirom da je natjecanje po prvi puta provedeno u online obliku putem platforme Microsoft Forms.

Županijska razina natjecanja provela se 25. ožujka u matičnoj školi učenika također u djelomično  online obliku. Simona, Niko i Krunoslav ostvarili su zapažene rezultate i time potvrdili svoje znanje te redoviti rad i trud koje ulažu u učenje i proučavanje geografskih tema.

Želim se zahvaliti svim natjecateljima na sudjelovanju i žaru s kojim upotpunjuju redovnu i dodatnu nastavu geografije. Pozitivan ste primjer mlađim generacijama i vašim prijateljima u razredu. Veliko je zadovoljstvo i daljnja motivacija biti vaša učiteljica i mentorica! 

učiteljica geografije, Silvija Komes

„Od moje četvrte godine zanima me geografija. Pogotovo Zemlja, Mjesec i Sunčev sustav. Geografiju kao predmet volim i nadam se da će volja ostati.“ Niko Brusar, 6.b – 4. mjesto na županijskom natjecanju

„Na natjecanju mi je bilo odlično jer sam imala priliku sudjelovati u tome i naučila sam nešto novo.“ Simona Galinec, 8.b – 7. mjesto na županijskom natjecanju

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More