Valentinovo u Višnjici

0 508

Nedjelju pred Valentinovo obilježilo je sunčano vrijeme u Višnjici s nizom lijepih događaja. Misi poldanici prisustvovalo je puno župljana Višnjice uz tradicionalne hodočasnike iz župe Klenovnik. Njih dvadesetak došlo je i ove nedjelje, već 27. godinu za redom kroz Goranec. Svetu misu predvodio je župnik iz Klenovnika, Josip Jagarčec, uz pomoć našeg župnika Vlade Boraka.

Nakon mise uslijedila je tradicionalna procesija oko oltara sv. Valentina gdje su bili izloženi simbolični pokloni u obliku srca koja su izradile vrijedne ruke mališana Dječjeg vrtića u Višnjici.

Nakon mise vatrogasci DVD-a Višnjica pripremili su kotlovinu i piće za župljane i hodočasnike te su tako obilježili valentinsku nedjelju prema kalendaru događanja u Višnjici, a na trgu su tradicionalno bili postavljeni štandovi za valentinsko proštenje. Cijeli događaj, lijepo vrijeme, druženje, smijeh i nenadani susreti pozitivno su utjecali na sve prisutne uslijed ovih ludih pandemijskih godina.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More