Božićna čestitka župnika vlč. Vlade Boraka

0 119

Dragi župljani, čitatelji i prijatelji!

Izvanredna vijest o Isusovu rođenju naviještena je u betlehemskoj noći s puno nade. Oni kojima je upućena ta radosna vijest, bili su s njome oduševljeni jer je Bog odlučio spasiti svoje miljenike – ljude.

Ta nada spasa naviještena prije dvije tisuće godina gori istim sjajem i dan danas. I danas Radosna Vijest o Isusovu rođenju budi nadu u tolikim srcima. I mi želimo biti dio te nade. Dnevna misa na Božić u molitvama, čitanjima, prefaciji i blagoslovu uvodi nas u dublju tajnu utjelovljenja kao središnji događaj povijesti spasenja.

Na polnoćki i zornici za evanđelje imamo Lukin izvještaj o rođenju Isusa i poklonu pastira. U ostalim misama imamo Ivanov himan o Logosu-Riječi koja je bila s Bogom od početka i u određenom povijesnom trenutku uzela ljudsko tijelo i nastanila se među nama.

I mi upravo za to divno Božje djelo danas želimo zahvaljivati i zbog njega se radovati.

Radost Isusova dolaska u ovaj naš svijet neka svim našim župljanima bude ohrabrenje u svim životnim situacijama.

Nema takve situacije u kojoj naš Bog ne bi sve učinio za nas. Prema tome nismo mi sami. Nada koja je obasjala svijet u betlehemskoj noći neka bude uvijek ispred nas, neka nam prosvjetljuje put i vodi vječnosti.

To svima vama dragi prijatelji i župljani od srca želi vaš župnik!

I još nešto. Pastiri su bili prvi navjestitelji radosne vijesti o Kristovu rođenju.

Budimo i mi danas nositelji ne samo lijepih želja, nego i svega lijepoga što možemo učiniti jedni drugima.

Zato, srdačno si čestitajmo.  Srdačno se pozdravljajmo.

Neka se od nas udalji i svaka sjenka zlovolje, zlopamćenja, oholosti, zavisti, nadutosti. Budimo kao pastiri, radosni i prostodušni navjestitelji Kristova kraljevstva.

Budimo to danas.

I ne samo danas.

Od danas, pa zauvijek.

Sretan vam Božić!

Foto: Danijela Fijačko
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More