Zlatna misa Stjepana Voriha – velečasnog iz Višnjice

0 180

Jučerašnja 30. nedjelja kroz godinu za nas, župljane župe Višnjica, bila je izuzetno važna. Razlog tome bio je dug period života predan Bogu našeg dragog velečasnog Stjepana Voriha ili kako bi mi Višnjičarci rekli „Štefa“. Svojih pet desetljeća predanosti Bogu, pripovijedanja, obraćanja, duhovnih nagovora, lijepih riječ, ali i pokojih odricanja koja su se našla na tom putu danas su obilježena „Zlatnom misom“ u našoj prekrasnoj župnoj crkvi Pohođenja BDM u Višnjici.

Svečanoj misi prisustvovao je velik broj vjernika, što iz naše, što iz okolnih župa koji su došli zajedno sa svojim župnicima. Svečanu misu vodio je naš današnji slavljenik Stjepan, a propovijed, koju je posvetio njegovom životu, ispričao nam je također naš domaći velečasni Danijel Herceg. Slušajući njegove riječi svi smo mogli shvatiti i staviti se u kožu našeg velečasnog, kako njegov život nije bio lagan. Međutim, vođen Božjom riječju evo ga danas, u skoro 85-oj godini svojeg života s ponosom i osmijehom slavi 50 godina svojeg svečeništva. Svečanost su upotpunili i naši orguljaši, tamburaši i zbor koji su s velikim veseljem svirali i pjevali u čast današnjem danu.

Nakon svečane mise, naši kuburaši svečanim su pucnjem počastili sve nas okupljene te se zajedničko slavlje uz pjesmu i okrjepu nastavilo u DVD-u Višnjica. Tamo su se naši vatrogasci zajedno sa lovcima udružili i sve počastili s „nečim na žlicu“, a za desert su se pobrinule marljive Višnjičarke – slastičarke, koje su svojim kolačima zasladile nepca sviju nas.

Jučerašnja nedjelja odgledalo je sviju nas i s ponosom možemo reći da je lijepi odraz u ogledalu. Kad se male ruke slože sve se može. Šta drugo reći nego hvala svima, posebno našem velečasnom Vladi Boraku na organizaciji i koordinaciji, a našem dragom velečasnom Stjepanu neka Bog da zdravlja da nakon svih ovih godina uživa u plodovima svoga rada!

Zahvaljujemo Nives Komes na poslanim materijalima!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More